Camarose – garn du bør kende til!

Hvis du elsker at strikke eller hækle også, for den sags skyld, så kender du garanteret til problematikken i at vælge noget lækkert garn. Man ved aldrig helt hvad man får hjem, især hvis man bestiller over nettet, og hvis man er en smule nybegynder, er det desuden svært at vide hvilket garn, der egner sig til hvad. Her i artiklen får du indblik i mærket Camarose, og hvad deres garn har at byde på!

Bæredygtigt garn

Først og fremmest, og som en af de lidt særlige ting ved netop mærket Camarose garn er at deres garn er lavet med bæredygtighed i tankerne. Der har været overvejelser bag fremstillingen af garnet, og især fokus på kvalitet og naturmaterialer er i fokus. Miljø og dyrevelfærd, der godt under andre omstændigheder kan sættes lidt på kanten, er desuden også en stor del af Camarose mærket.

De forskellige garntyper

For Camarose mærket findes der en masse forskellige typer af garn, der hver især har særlige egenskaber, og hver især egner sig til forskellige projekter.

  • Lamauld er et blødt og rustikt udseende 1-trådet garn, bestående af 50% lamauld og 50% peruviansk højlandsuld. Der er altså tale om en blandingsuld, hvor de eksklusive lamauld fibre og højlandsulden skaber garn med høj isoleringsevne og styrke. Er særlig velegnet til nordiske sweatere, cardigan og tæpper.

  • Lamatweed er ligeledes eksklusivt, let og stærkt, samt et naturprodukt med høj isoleringsevne. Lamatweed består af Lamauld, peruviansk højlandsuld og Viscose, hvoraf sidstnævnte giver diskret glans og silkeagtig blødhed til garnet. Er særlig velegnet til sweatere, cardigans, overtøj og tæpper.

  • Økologisk hverdagsuld spindes ud fra 100% økologiske fibre, stadig med hensyn til miljø og dyrevelfærd, men også til sundhed, arbejdsforhold, bæredygtighed dog kvalitet.

  • Månestråle er en blanding af baby alpaca, merinould, polyamid og polyester, hvoraf de sidste to udgør den tråd som giver diskret glimmer i garnet.