Derfor er det rigtige vinglas så vigtigt

Skal du igang med at drikke en for nyligt indkøbt flaske zinfandel vin, så er du sikkert også interesseret i, at vinen tager sig ud fra den absolut bedste side. Men for at du kan få den absolut bedste oplevelse ud af din vin, er det vigtigt at du hælder vinen op i det helt rigtige glas. 

 

Er du i tvivl om, hvilket glas der er det bedste, for netop den vin du har tænkt dig at nyde, så får du her nogle gode råd til, hvordan du finder det perfekte vinglas, og dermed får det bedste ud af din vin. 

 

Når du skænker de dyrebare dråber, skal du absolut ikke fylde glasset til kanten. Her er der jo ikke snak om øl, som fint kan fyldes til randen. Nej, her er der tale om vin, og her er der ekstra mange ting der spiller ind, hvis du gerne vil have mest muligt ud af de dyre dråber. 

 

Fyld derfor kun glasset op til glassets bredeste punkt. På den måde, er der plads til at slynge vinen, og på den måde få det bedste ud af at nyde vinen. En god ide er også, at lade være med at holde rundt om glassets bowle. Hold i stedet om glassets stilk, på den måde vil din hånd ikke kunne varme glasset op, og dermed også vinen. Du skal helst undgå at vinen bliver for varm, da alkoholen nemt vil kunne overmande vinens fine duftnuancer, hvilket du sikkert ikke er interesseret i.