Hvornår skal jeg udskifte min bils udstødning?

Udstødning på bil

Er du i tvivl om, hvornår du skal udskifte din bils udstødning? Det er vigtigt, at du kender svaret på dette spørgsmål. Det er det fordi, at hvis du kører for længe rundt med en skade på din bils udstødning, er der en stor risiko for, at du skal udskifte hele udstødningssystemet. Derfor er det alfa og omega, at du har helt styr på, hvornår du skal udskifte din bils udstødning.

Du vil typisk ikke være i tvivl

Typisk vil du ikke være i tvivl om, hvornår du skal kigge nærmere på udstødningen. Der er nemlig et meget tydeligt tegn, der indikerer, at det nu er tid til at udskifte udstødningen. Og hvilket tegn er der så tale om?

Tegnet er intet mindre end larm. Hvis du bemærker, at din bil lyder mere som en traktor, når du starter den, så bør du tjekke udstødningen. 

Udstødningen er vigtig

Udstødningen er vigtig i og med, at dens opgave er at lede de giftige udstødningsgasser væk fra bilen og ud i det fri. 

Er bilens udstødning utæt, er det faktisk ikke støjen, der er den største gene. Støjen er naturligvis til gene for de omgivelser, du kører i, men det er så absolut den mindste del af det. 

Der er nemlig en risiko for, at der kommer giftige gasser ind i kabinen, hvilket ikke er sundt for dig. Det er heller ikke godt for miljøet, da de giftige gasser i sidste ende havner i den friske luft, som bliver forurenet. Luften bliver forurenet, da de giftige gasser ikke passerer katalysatoren, der sørger for en rensende behandling.