I tvivl om du er smittet? Kom hurtigt videre med en hjemmetest

Covid-19 er med al sandsynlighed kommer for at blive, og derfor må vi alle indstille os på, at vacciner, mundbind og tests bliver en del af vores hverdag lidt endnu.

Men derfor kan livet jo godt gå videre, så længe du husker at tage de nødvendige forholdsregler ved ikke at bevæge dig ud i samfundet, hvis du har en mistanke om, at du bærer smitten.

For at afgøre, om du er smittet med Covid-19 eller ej, har din eneste mulighed længe været at møde op i et af landets testcentre for at blive testet for sygdommen.

Det er imidlertid upraktisk at skulle køre hjemmefra og vente i kø, hver gang du har behov for at blive testet for Covid-19, og hvis du har behov for at blive testet flere gange om ugen, kommer du hurtigt til at spilde en masse tid.

Derfor kan du med fordel købe et lager af hjemmetest, som giver dig mulighed for at klare hele testprocessen hjemme hos dig selv. Med en hjemmetest behøver du ikke sætte dig op på cyklen eller starten bilen, når du skal testes, for du kan få dit svar klart derhjemme i løbet af kun 15-20 minutter.

Hvordan fungerer hjemmetest?

Hjemmetest er blevet godkendt som brugbar selvtest for Covid-19, og du kan derfor roligt benytte de praktiske hjemmetest, inden du skal besøge mormor eller lignende.

Men for at få et retvisende svar, er det naturligvis vigtigt, at du udfører testen helt korrekt. Det er heldigvis ikke så svært, og hvis du kan huske, hvordan testen udføres af de professionelle i dit lokale testcenter, har du sikker allerede en god idé om, hvordan du skal bære dig ad.

En hjemmetest klares via en næsepodning, og du skal derfor bare føre vatpinden 2,5 cm ind i næseboret, som du kender det fra de normal kviktest.