Spring ud i en ny hobby og køb en mountainbike

Hvis du ikke er bange for at blive beskidt, kan det være, at en mountainbike er den næste hobby for dig. Her har du rig mulighed for at komme ud i naturen, og få de vildeste adrenalinchok, når du suser rundt i det danske terræn. Det kan være enormt givende at køre mountainbike, da du får kontrollen over en forholdsvis stor cykel, som kan få dig gennem selv det strideste terræn og også i alt vind og vejr. Lyder dette som noget for dig så tøv ikke; her kan du købe din ny mountainbike til din nye hobby.

Start i de små og udvid løbende

Du finder et stort udvalg af forskellige typer af mountainbikes. Disse svinger både i prisklasse og kvalitet. Når det er din første mountainbike du køber, behøver du ikke nødvendigvis at vælge den dyreste fra start. Begynd eventuelt med en lidt billigere model, som stadig er god, så du kan få smag for hobbyen, inden du bruger unødvendigt mange penge på den. Når du først er kommer godt i gang, og er blevet rigtig grebet af hobbyen, kan du begynde at smide flere penge efter det, og eventuelt sætte pris på nogle andre ting, som du endnu ikke har forstand på. Det hele skal nok komme.

En mountainbike sammenlignet med en cykel

Noget der dog er værd at have in mente, når du køber din første mountainbike er, hvad der adskiller disse fra andre cykler. En mountainbike er nemlig en cykel, du aldrig har haft lignende. En mountainbike er designet til at kunne klare alt vind, vejr og terræn. Den skal kunne holde til, at du kører stærkt ned ad skridende bakker og kunne trækkes gennem vandløb, når du er på tur. Derudover har en mountainbike en helt anden affjedring, så det ikke bliver ubehageligt, når du hopper rundt på cyklen.